•  
  •  
  •  
  •  

Vitalent

Vitalent is opgericht door Matthijs Vermoolen. Matthijs heeft na zijn studies werktuigbouwkunde  en technische bedrijfswetenschappen, als adviseur, bedrijven die in zwaar weer terecht waren gekomen een nieuwe start helpen geven. Hierbij werd het gevoel steeds sterker dat problemen werden opgelost, die eigenlijk voorkomen hadden kunnen – en moeten - worden.  

Matthijs koos daarom voor een rol waarin hij problemen kon helpen voorkomen in plaats van genezen: kwaliteitsmanager. In die rol implementeerde hij onder meer het management van bedrijfsprocessen, waarbij in eerste instantie vooral de dagelijkse voortbrenging- en ondersteunende processen aan de orde kwamen, maar langzaamaan ook de issuemanagement of verbeterprocessen en change/projectmanagementprocessen. Hij ondervond dat de ontwikkeling van ondernemerschap, medewerkers, bedrijfsprocessen en externe samenwerkingsverbanden hand in hand moeten gaan en op basis van een gedeelde visie moeten worden aangepakt om tot een werkelijk succesvolle organisatieverandering te komen. Het is niet of-of, maar en-en.   

Uitgaande van deze filosofie ontwikkelde hij een integrale zienswijze op organisaties die hij samenvatte in het Vitalent groeimodel. Hij publiceerde zijn denkbeelden in de boeken ’Vat op Vitaliteit’ en ‘Managers, Mantra’s en Mythen’ en diverse artikelen in vakbladen. Sinds 2004 houdt Matthijs zich met zijn organisatie Vitalent bezig met het begeleiden van managementteams, strategievorming en -implementatie en integrale verbetering van bedrijfsprocessen.  

Matthijs krijgt energie van het coachen van ondernemers, het opsporen van ontwikkelmogelijkheden in – bij voorkeur – groeiende ondernemingen en concreet vormgeven aan verandertrajecten als coach, adviseur of programma/projectleider. Maar ook van het analyseren, concreet aanpakken en optimaliseren van bedrijfsprocessen die nog niet optimaal functioneren. Hierbij houdt hij organisaties een spiegel voor en doorbreekt waar nodig bestaande structuren en denkwijzen om zodoende ruimte te creëren voor verdere ontwikkeling.

Download Vitalent Groeimodel » NL | EN

Direct Contact

Vitalent 
Klokkengietershoeve 122 
7326 SE Apeldoorn
T 055 534 79 63
E-mail info@vitalent.nl

Reageren? Vraag stellen?